Fillet tool

2D CAD software for Windows, Mac OS X and Linux
Post Reply
debenriver
Posts: 507
Joined: Sat Dec 03, 2011 9:19 pm
Location: Maine USA and Suffolk England
Contact:

Fillet tool

Post by debenriver » Fri Jan 29, 2016 1:40 pm

Hi Eric

The Fillet tool can be a little irritating. I've been meaning to ask about it for ages.

Where the fillet happens depends on the direction the lines to be filleted are drawn. So, for example:
Screen Shot 2016-01-29 at 08.26.02.png
Screen Shot 2016-01-29 at 08.26.02.png (22.37 KiB) Viewed 8806 times
If I reverse one of them, I get this:
Screen Shot 2016-01-29 at 08.33.47.png
Screen Shot 2016-01-29 at 08.33.47.png (10.24 KiB) Viewed 8806 times
If I reverse both of the lines the radius will go where I want it. Of course, sometimes, if I'm lucky, I will get what I want first time, because the lines happen to have been drawn in the right directions.

My usual solution is to use the Cut tool to get rid of the protruding ends of the lines before filleting, but this is another whole operation.

Is there a way to fix this. Not a big deal :D but it would be nice!

Cheers -- George

Eric Pousse
Posts: 723
Joined: Sat Dec 03, 2011 12:31 pm
Location: Tours - France

Re: Fillet tool

Post by Eric Pousse » Fri Jan 29, 2016 7:42 pm

Bonjour George,

I will check this.

Thanks.
Eric Pousse

Post Reply